Alternative educative pentru copii în comunitatea craioveana

Evenimentul din data de 30 iunie 2020 ora 17 va fi organizat la sediul Centrului CLASS – THE CENTRE OF LEARNING ASSISTANCE FOR SCHOOL AND SOCIETY de catre Bebeti Training Area in parteneriat cu Centrul Class si are ca scop identificarea nevoilor de îngrijire și educație a copiilor și promovarea serviciilor de babysitting și afterschool oferite de organizațiile partenere.
Acest eveniment este destinat atat parintilor cu copii prescolari cat si celor care se afla in ciclul primar si gimnazial.
Se vor prezenta:
⭐- modalitatile de finantare a familiilor cu copii prescolari prin ajutor financiar de la stat, conform legii 35/2020,
⭐- cum se poate angaja un babysitter,
⭐ – cat din veniturile bonei sunt platite de catre stat,
⭐ – cum se califica o persoana in profesia de bona,
⭐ – care este rolul acesteia in familie si ce atributii trebuie sa aiba.
De asemenea, puteti afla alternativele educationale pentru copii cu varste intre 5 si 18 ani, in sistem de after school si ce activitati pot desfasura acestia la Centrul Class.
Evenimentul se desfasoara cu participarea:
– dnei. Loredana Cimpueru, consilier CLASS, sociolog in cadrul Universitatii din Craiova
– dnei Cristina Pirlog, consilier in orientare privind cariera, trainer si cadru didactic asociat la Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova, si
– dnei Cristina Plaiasu, avocat specializat in legislatia raporturilor de munca la nivel organizational si medierea relatiei dintre angajator si angajat.

CLASS – The Centre of Learning Assistance for School and Society este primul proiect de antreprenoriat social infiintat in cadrul Centrului de Resurse şi Angajament Ford, ca urmare a unui parteneriat dintre Primăria Craiova, Fundaţia Ford şi Universitatea din Craiova, prin Asociaţia pentru Educaţie Sud-Vest Oltenia. In cadrul acestui centru copiii pot beneficia de program tip after school, cursuri de limbi straine, ateliere de dezvoltare personală, dar si de programe specifice pe perioada vacantelor scolare. Toate aceste activitati sunt organizate si sustinute in regim de voluntariat de studenti si specialisti ai Universitatii din Craiova.
BEBETI TRAINING AREA este o societate autorizata, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 129/2000, sa organizeze programul de calificare pentru babysitter, cod COR 5133.1.1, cu număr de ordine in Registrul național al furnizorilor de formare profesionala a adulților 16/818/21.10.2019.
Organizația este principalul formator de calificare în meseria de babysitter din Sud Vestul Olteniei oferind pe lângă serviciile de formare profesională a adulților și consiliere vocațională și de carieră, precum și suport privind angajarea personalului calificat.

Evenimentul va avea loc in aer liber.