Ghid salarizare

Decizia de a apela la o bonă pentru îngrijirea copilului nu este întotdeauna un proces ușor.

 

Poate implica multă gândire, planificare bugetară și o mulțime de anxietate din partea dvs.

 

 

Costurile cu îngrijirea copiilor sunt adesea printre cele mai mari cheltuieli ale unei familii, iar salariul pe care îți poți permite să-l plătiți este unul dintre cele mai importante elemente în găsirea unei bone bune.

 


 

Totuși, prima decizie pe care trebuie să o luați este cel fel de persoană doriți sa angajați

 

  • Familiile trebuie sa cunoască faptul ca nu pot angaja o guvernanta la salariul plătit pentru o bona, așa că este important să vă ajutăm să înțelegeți diferitele tipuri și tarife pentru îngrijitoare, bone și guvernante.
  • Salariile variază foarte mult în țară și chiar în interiorul aceluiași județ. Atunci când alte opțiuni de îngrijire a copiilor sunt limitate din cauza închiderii grădinițelor sau a lipsei de personal, salariile locale pentru bone pot crește semnificativ.
  • Potrivit datelor statistice publicate de salaryexplorer.com, salariul unei bone în România, în 2022, variază între 1690 lei și 5390 lei. 25% dintre bone câștigă mai puțin de 2.350 de lei, în timp ce 75% dintre ele câștigă mai mult de 2.350 de lei. În plus, bonele a căror experiență se întinde între zece și cincisprezece ani primesc un salariu echivalent cu 4.410 lei pe lună, cu 24% mai mult decât cineva cu cinci până la zece ani de experiență.
  • Familiile sunt conștiente că bonele merită salarii echitabile, pentru serviciile de îngrijire ale copiilor. Dar, mai mereu este o provocare, deoarece trebuie să îi plătească un salariu vital din salariul lor. Și asta nu este ușor.

 


 

De aceea, la Bebeti, suntem alături de dumneavoastră în procesul de selecție a persoanei potrivite, astfel încât să beneficiați de cel mai bun ajutor, pe termen lung, fără să vă puneți în pericol stabilitatea financiară.